Sos a la Karol II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos a la Karol II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

2 sztuki

null

null

2 sztuki

1 pęczek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Krok 2

Następnie połącz z majonezem, śmietaną, przetartymi przez sito żółtkami i posiekaną natką pietruszki.

Krok 3

Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos a la Karol II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos a la Karol II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos a la Karol II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos a la Karol II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos a la Karol II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos a la Karol II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos a la Karol II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos a la Karol II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej