Szybki sos pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki sos pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

600 gramów

2 łyżeczki

400 gramów

5 sztuk

350 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w cienkie plastry. Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Następnie dodaj do tego pomidory, bulion Knorra, chilli i duś przez 10 minut na średnim ogniu.

Krok 3

Przypraw cukrem i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej