Puszyste placuszki z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste placuszki z jabłkami

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesypujemy proszek z torebki Fix Puszyste placki z jabłkami Knorr. Dodajemy szklankę zimnego mleka i dokładnie mieszamy za pomocą łyżki lub trzepaczki, aby nie było grudek.

Puszyste placuszki z jabłkami - Krok 1

Krok 2

Następnie obieramy dwa duże umyte jabłka, przekrawamy na ćwiartki i wykrawamy gniazda nasienne, po czym kroimy je w małą kostkę. Pokrojone jabłka dodajemy do miski z ciastem i mieszamy za pomocą łyżki.

Puszyste placuszki z jabłkami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką kładziemy po 3 placuszki na patelni i smażymy na niewielkim ogniu z obydwu stron, na rumiany kolor.

Puszyste placuszki z jabłkami - Krok 3

Krok 4

Placuszki odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy oprószone cukrem pudrem.

Puszyste placuszki z jabłkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej