Banany w mleczku kokosowym po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w mleczku kokosowym po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz i przetnij na wzdłuż i pokrój na 6 części.

Krok 2

Zagotuj mleczko kokosowe, dodaj cukier i sól. Wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj banany i gotuj 2 minuty, banany mają być miękkie.

Krok 4

Całość posyp wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej