Chipsy z owoców – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chipsy owocowe

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj, obierz i pokrój na cienkie plasterki.

Krok 2

Wymieszaj miód z cytryną.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 75 stopni.

Krok 4

Zanurz plasterki w marynacie, ułóż na blaszce do pieczenia i susz kilka godzin przy uchylonych drzwiczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chipsy owocowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażone tofu ze szpinakiem
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej