
Składniki
50 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
40 gramów
250 gramów
80 gramów
4 sztuki
40 gramów
520 gramów
80 gramów
20 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Lekko podgrzać mieszankę cukru, margaryny, masła, drożdży, olejku i mleka. Dodać jajka i sól - wymieszać. Dodać mąkę i wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Krok 2
nadzienie: Utrzeć ser ze śmietaną, jajkiem i cukrem. Dodać posiekane pistacje - wymieszać. strucla: Podsypać stolnicę dużą ilością mąki, rozwałkować ciasto (grubość ok. 0,7-1cm) Rozsmarować nadzienie. Posypać rodzynkami. Delikatnie zwinąć i dokładnie skleić boki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190C przez ok. 25min. (sprawdzić patyczkiem, czy strucla upiekła się w środku) Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej