Świąteczna strudla z istacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna strudla z istacjami

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

40 gramów

250 gramów

80 gramów

4 sztuki

40 gramów

520 gramów

80 gramów

20 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lekko podgrzać mieszankę cukru, margaryny, masła, drożdży, olejku i mleka. Dodać jajka i sól - wymieszać. Dodać mąkę i wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.

Krok 2

nadzienie: Utrzeć ser ze śmietaną, jajkiem i cukrem. Dodać posiekane pistacje - wymieszać. strucla: Podsypać stolnicę dużą ilością mąki, rozwałkować ciasto (grubość ok. 0,7-1cm) Rozsmarować nadzienie. Posypać rodzynkami. Delikatnie zwinąć i dokładnie skleić boki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190C przez ok. 25min. (sprawdzić patyczkiem, czy strucla upiekła się w środku) Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna strudla z istacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna strudla z istacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna strudla z istacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna strudla z istacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna strudla z istacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna strudla z istacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna strudla z istacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna strudla z istacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej