Pudding bananowy z brązowym ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding bananowy z brązowym ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

0.5 łyżeczki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

5 sztuk

1.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banana obierz i pokrój na plasterki, a owoce odsącz z zalewy.

Krok 2

Owoce wraz z bananem przełóż do rondelka, dodaj wodę, miód, cynamon, gałkę muszkatołową oraz olejek waniliowy.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz mleko, wymieszaj i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej