Dip curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
171 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz banana i pokrój go na plastry. Następnie skrop sokiem z cytryny.

Dip curry - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj z jogurtem, kefirem, łyżką wiórków kokosowych, imbirem i curry.

Dip curry - Krok 2

Krok 3

Dopraw przyprawą Knorr i pieprzem. Wymieszaj z pozostałymi wiórkami.

Dip curry - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip curryDip curry

Wszystkie chrupkie przekąski, takie jak krakersy, chipsy czy paluszki, zawsze lepiej smakują w towarzystwie dipu. Możesz w nim maczać także pokrojone w słupki warzywa. Dipy sprawdzają się także jako dodatek do tortilli, obiadów czy innych dań. Są uniwersalne, błyskawiczne w przygotowaniu, a potrawy smakują z nimi zupełnie inaczej. Dip curry idealnie pasuje do pokrojonej w paski marchewki czy słonych przekąsek, które przyjemnie chrupie się oglądając film lub gawędząc ze znajomymi. Przyrządzisz go szybko nawet wtedy, gdy wpadli z wizytą nieoczekiwani goście. Potrzebujesz jednego banana, jogurtu naturalnego i przypraw – przede wszystkim curry. Wszystkie dodatki wrzuć do jogurtu, banana pokrój wcześniej na plasterki lub mniejsze kawałeczki i zgnieć widelcem. Dobrze jest odstawić sos na kwadrans do lodówki, żeby wszystkie smaki się przeniknęły. Podaj w ozdobnej miseczce lub małych sosjerkach.