Ciasteczka z dziurką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z dziurką

Autor: a dupa rośnie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

150 gramów

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Mąkę i cukier puder należy przesiać, dodać do nich masło. Całość posiekać nożem (my zrobiliśmy to mikserem). Zagnieść ciasto. Rozwałkować (trzeba podsypać ciasto mąką, żeby się nie kleiło)

Krok 2

W połowie ciasta wykrawać kółka, a w drugiej kółka z serduszkiem. Kółka piec przez 14 minut, a te z serduszkami 12 minut (krótszy czas pieczenia nie zjara ich za bardzo)

Krok 3

Po ostygnięciu kółka posmarować łyżeczką dżemu i dokleić do nich te z serduszkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mini mazurki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej