Szyszki z krówek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szyszki z krówek

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

heart
30 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W większym garnku roztapiamy masło. Do roztopionego masła wrzucamy krówki i wlewamy mleko. Na małym ogniu podgrzewamy mieszankę, aż krówki się rozpuszczą. Do rozpuszczonej masy wsypujemy ryż i opcjonalnie kokos.

Krok 2

Jeszcze ciepłą masę formujemy w szyszki i układamy w papilotkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort lalka Barbie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej