
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
80 gramów
500 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyjmij śledzie z opakowania, namocz przez około 2 godziny w mleku. Następnie umyj je i pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 2
Obierz buraka oraz jabłka, pokrój w dużą kostkę. Cebulę również pokrój w kostkę.
Krok 3
Całość wymieszaj z majonezem i śmietaną.
Krok 4
Na koniec dopraw do smaku majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj schłodzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Śledzie z buraczkami
Jeśli lubisz wyrazisty smak ryb, śledzie z jabłkiem i buraczkami będą dla Ciebie idealnym rozwiązaniem. Danie doskonale sprawdzi się zarówno podczas świąt, jak i na wszelkich rodzinnych uroczystościach. Zastanawiasz się, jak je zrobić? Zacznij od namoczenia śledzi. Pamiętaj, by w trakcie moczenia kilka razy wymienić wodę. Pod koniec dodaj trzy łyżki octu, dzięki czemu pozbędziesz się ości, a śledzie zachowają biały kolor. Przygotowane w ten sposób śledzie umyj i pokrój na mniejsze kawałki, np. w romby. Słony smak ryby doskonale zrównoważą słodkie jabłka i buraki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z majonezem i śmietaną, a całość dopraw majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą w mini kostkach. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę zmodyfikować – zamiast buraków możesz użyć innych warzyw, np. korniszonów. Gotowe danie odstaw na przynajmniej godzinę – tak, by wszystkie smaki się połączyły. Śledzie serwuj solo bądź z pieczywem lub ziemniakami. Już teraz pobierz listę składników, i do dzieła!