Aromatyczna golonka w ciemnym piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
466 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

183 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

260 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

4 ziarna

1.5 litra

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion wlej do garnka, dodaj listki oraz ziele. Następnie włóż do niego umyte i oczyszczone golonki. Gotuj je do miękkości na wolnym ogniu.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z piwem. Dodaj miód oraz musztardę.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 2

Krok 3

Ugotowane, osuszone golonki posmaruj przygotowaną marynatą i włóż do woreczka.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 3

Krok 4

Cebulę pokrój w piórka i wsyp do woreczka z mięsem. Zepnij go spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 190 °C piekarnika na 25 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i zapiecz golonki.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 4

Krok 5

Po upieczeniu wyjmij mięso z woreczka, a powstały sos oraz cebulę przetrzyj przez sito i dopraw do smaku. Upieczone golonki podawaj z ziemniaczanym purée polane piwnym sosem

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna golonka w ciemnym piwieAromatyczna golonka w ciemnym piwie

Bulion wlej do garnka, dodaj listki oraz ziele. Następnie włóż do niego umyte i oczyszczone golonki. Gotuj je do miękkości na wolnym ogniu.