
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
500 mililitrów
10 ziaren
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść schab i ułóż mięso w brytfannie.
Krok 2
Cytrynę pokrój w plasterki, a czosnek na kawałeczki.
Krok 3
Zmieszaj z resztą składników i zalej tym mięso. Przykryj, po czym odstaw do lodówki i pozostaw na noc.
Krok 4
Przed pieczeniem wyjmij mięso z marynaty. Piecz około 20 minut.
Krok 5
Następnie pokrój je na grube plastry i polej marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej