
Składniki
800 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżeczki
6 łyżeczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Soczyste żeberka w coli Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oleju i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 2
Natrzyj mięso majerankiem i posmaruj marynatą.

Krok 3
Mięso obsmaż na pozostałym oleju.

Krok 4
Mięso umieść w rękawie do pieczenia.. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz godzinę.

Krok 5
Jabłka pokrój w grube plastry, skrop sokiem z cytryny.

Krok 6
Wyjmij mięso po godzinie pieczenia, rozetnij torebkę. W mięsie zrób poprzeczne nacięcia. Powkładaj w nie jabłka, obłóż masłem i piecz jeszcze pół godziny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczeń schabowa przekładana jabłkami
Coraz częściej łączymy mięsa ze słodkimi dodatkami, na przykład z owocami. Schab nadziewany jabłkami to świetna propozycja na wykwintny obiad. Najważniejsze podczas pieczenia mięsa takiego jak schab jest przygotowanie marynaty. To dzięki niej potrawa jest miękka i soczysta oraz zyskuje wspaniały smak. Przesiąknięta przyprawami kusi aromatem, a w połączeniu z jabłkami wygląda bardzo szykownie. Marynatę przygotujesz mieszając oliwę, sos Knorr, czosnek oraz pachnące przyprawy. Warto dodać świeże zioła, które mają bardziej intensywny zapach od suszonych. Przed włożeniem do piekarnika, obsmaż przez chwilę mięso na patelni, dzięki czemu z wierzchu będzie przyjemnie chrupiące. Piecz schab przez godzinę, po czym nadziej go jabłkami pokrojonymi w plastry. Nie zapomnij, żeby wcześniej skropić je cytryną – nie zrobią się brązowe i zachowają ładny wygląd. Pieczeń serwuj w całości – na pewno zrobi wrażenie już samym wyglądem.