
Składniki
700 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj jabłka suszone i wymieszaj mięsem mielonym.
Krok 2
Zrób w schabie podłużne nacięcie i umieść w nim przygotowany farsz.
Krok 3
Natrzyj mięso przyprawą Knorr.
Krok 4
Następnie umieść schab w rękawie do pieczenia.
Krok 5
Dokładnie zamknij i piecz w temperaturze 180° C przez około 60 minut. Podawaj schab na gorąco, lub na zimno jako wędlinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej