Schab z suszonymi jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z suszonymi jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
169 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj jabłka suszone i wymieszaj mięsem mielonym.

Krok 2

Zrób w schabie podłużne nacięcie i umieść w nim przygotowany farsz.

Krok 3

Natrzyj mięso przyprawą Knorr.

Krok 4

Następnie umieść schab w rękawie do pieczenia.

Krok 5

Dokładnie zamknij i piecz w temperaturze 180° C przez około 60 minut. Podawaj schab na gorąco, lub na zimno jako wędlinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej