Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

350 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz odrobiną soli. Kotlety natrzyj marynatą.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku z piwem i doprowadź do wrzenia. Dodaj gałązkę tymianku, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 3

Patelnię wyłóż pergaminem, lekko rozgrzej, a następnie ułóż na papierze zamarynowane kotlety.

Krok 4

Kotlety smaż po 3 minuty z każdej strony, przewracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj polane piwnym sosem z warzywami i np. ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Żaneta Frąckowiak

    Żaneta Frąckowiak , 06.06.2018

    niedobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej