Letnia pieczeń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia pieczeń

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

3

1

100

3 łyżki

2

6

6

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę oczyść i umyj. Natrzyj musztardą i przyprawą Knorr, następnie włóż do woreczka do pieczenia. Piecz w piekarniku 45 minut w temp. 180 szt. C.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i 3 łyżkami wody.

Krok 3

Upieczone mięso pokrój w grube plastry. Podawaj z sałatą polaną greckim sosem i pieczonymi ziemniakami z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej