Słodka i pikantna pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka i pikantna pizza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

10 plastrów

1 sztuka

120 gramów

1 łyżka

1 łyżka

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

1 szczypta

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

50 mililitrów

20 gramów

25 gramów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek. Dodaj Knorr mini kostki czosnek i dopraw do smaku pieprzem oraz sosem tabasco.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą, dobrze wyrabiając na stolnicy. Odstaw na 10 min. do lodówki skropione wodą, a po 10 min. wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 3

Rozwałkuj ciasto na równy i okrągły placek. Po wierzchu posmaruj go sosem pomidorowym.

Krok 4

Połóż starty ser, plasterki salami i cebuli, pomidorki cherry przekrojone na pół, oraz pokruszony ser feta.

Krok 5

Pizzę piecz w 250 °C przez 15 minut. Podawaj natychmiast.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza Capriciosa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej