pizza palce lizac przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pizza palce lizac

Autor: Sylwia Ślusarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 gramów

1 szklanka

250 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1.5 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

make wymieszać z z 1 łyżką przyprawy do pizzy , drożdże rozetrzeć z cukrem i z pól szklanką wody wszystko razem połączyć wymieszać i dobrze wyrobić odstawic w ciepłe miejsce na 1,5 godziny

Krok 2

blachę wyłożyć papierem lub posmarować olejem, ciasto rozwałkować na grubość 2mm i położyć na blachę

Krok 3

przecier wymieszać z reszą przyprawy można zagotować i posmarować ciasto na wiesz położyć paprykę i zetrzeć ser

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Focaccia
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej