
Składniki
0.75 szklanki
2 sztuki
0.25 sztuki
0.25 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i cebulę oczyść, pokrój w paski. Groszek i kukurydzę osącz. Boczek pokrój w paseczki. Makaron wrzuć do 1 litra wrzącej wody z rozpuszczoną kostką Rosołu z kury Knorr - gotuj aż będzie al'dente. Odcedź na sitku.
Krok 2
Gdy makaron odcieknie od razu, jeszcze gorący, wymieszaj go z jajkiem. Na patelni o nieprzywierającej powłoce rozgrzej olej, zrumień boczek, wyjmij skwarki na talerzyk. Wrzuć makaron i rozprowadź go na całej powierzchni. Smaż aż od spodu się zrumieni. Zsuń placek na talerz albo odwróconą pokrywkę patelni i przełóż na patelnię z powrotem kładąc usmażoną stroną do góry.
Krok 3
Przecież wymieszaj z sosem sałatkowym, posmaruj wierzch pizzy. Ułóż paseczki papryki, boczku, cebuli. Posyp groszkiem, kukurydzą i serem. Smaż chwilę żeby spód się zrumienił a następnie przykryj patelnię i dosmaż aż ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej