Piwna panierka do białych ryb przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piwna panierka do białych ryb

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

null

3 sztuki

null

300 mililitrów

4 szklanki

1 łyżeczka

0.7 szklanki

0.5 łyżeczki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj razem z proszkiem do pieczenia, sodą.

Krok 2

Jajka zmiksuj z mlekiem i piwem, dodaj mąkę. Dopraw.

Krok 3

Olej rozgrzej w prodiżu lub głębokim naczyniu o grubym dnie i smaż obtoczone dokładnie w cieście filety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piwna panierka do białych ryb - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej