
Składniki
2 sztuki
50 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
3 sztuki
1 kilogram
100 gramów
8 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.
Krok 2
Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.
Krok 3
Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.
Krok 4
Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.
Krok 5
Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej