MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI

Autor: Wojciech Kajzer

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

170 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron włożyć do wrzątku na ok. 4 minuty, następnie przepłukać zimną wodą. Wołowinę pokroić w poprzek włókien na cieniutkie (2-3 mm) paseczki.

Krok 2

Czosnek i imbir obrać i zetrzeć na tarce. Pora cieniutko posiekać, paprykę pokroić w paski, pieczarki na plasterki.

Krok 3

Rozgrzać dużą patelnię, wlać olej. Włożyć czosnek i imbir i smażyć ok. pół minuty, dodać wołowinę i obsmażyć przez ok. 2 minuty. Dodać pora, paprykę i pieczarki i smażyć mieszając przez ok. 3 minuty.

Krok 4

Dodać ugotowany makaron, doprawić szczyptą białego pieprzu i cukru. Wlać sos sojowy i wodę. Wymieszać i podsmażać jeszcze wszystko przez ok. 2 minuty. Doprawić olejem sezamowym i posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej