
Składniki
300 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
3 szczypty
40 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1,5 litra wody.

Krok 2
Pokrój wołowinę w małe cząsteczki, po czym pokrój i umyj pieczarki. Umyj i obierz fasolkę szparagową, marchewki pokrój w cienkie paski o długości około 4 centymetrów.

Krok 3
Obierz i pokrój cebulę, czosnek obierz i zmiażdż w prasce.

Krok 4
Rozpuść masło na średnim ogniu, w garnku z grubym dnem. Dodaj do niego mięso, marchewkę, pieczarki i cebulę. Podsmaż je na złoty kolor przez około 7 minut, cały czas mieszając. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa

Krok 5
Następnie dodaj bulion, fasolkę szparagową, sos sojowy, czosnek oraz imbir. Gotuj całość na małym ogniu przez około 15 minut.

Krok 6
Dodaj także malutki makaron, gotuj przez około 6 minut, a następnie dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.


Dobra rada:
Możesz podawać gorącą zupę posypaną parmezanem i kilkoma świeżymi listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z wołowiną
Zupa z kawałkami soczystej wołowiny oraz makaronem to świetna propozycja na aromatyczne danie, pełne wyrazistych smaków. Szczególnie dobrze sprawdzi się na jesienno-zimowe obiady. Na początek pokrój oczyszczone i umyte mięso (najlepsze będzie takie z pręgi wołowej) oraz warzywa, wedle wskazówek zawartych w przepisie. Ważne, aby mięso nie było zbyt tłuste – w przeciwnym razie zdominuje smak przygotowywanej potrawy. Oprócz marchewki i fasolki szparagowej dodaj zieloną paprykę, a danie będzie bardziej kolorowe i efektowne. Mieszankę warzywną podsmażaj do momentu uzyskania złocistego koloru. Połącz ją z przygotowanym wcześniej bulionem i dorzuć zmiażdżony czosnek. Wlej również nieco sosu sojowego, który sprawi, że zupa będzie jeszcze bardziej wyrazista. Dodaj drobny makaron, gotuj według wskazówek na opakowaniu, a na koniec przypraw pieprzem oraz imbirem. Kiedy potrawa będzie już gotowa, udekoruj talerze posiekaną natką pietruszki i kolendrą. Z czym podawać zupę? Sprawdzi się dodatek startego parmezanu oraz chrupiących grzanek. Mamy nadzieje, że gotowanie z naszymi przepisami jest dla Ciebie przyjemnością. Smacznego!