
Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 ziarna
1 łyżeczka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody, dodaj przyprawy i gotuj około 20 minut, aż powstanie esencjonalny bulion.

Krok 2
Jabłka i gruszki pokrój na niewielkie cząstki, dodaj do wywaru. Gotuj całość, aż owoce zmiękną.

Krok 3
Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Przecedź wywar i dodaj do barszczu otartą skórkę pomarańczy i cukier.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony z owocami
Czy wyobrażasz sobie święta Bożego Narodzenia bez barszczu czerwonego z uszkami? Zaserwowanie go z owocami, to jedna z oryginalnych propozycji podania tej znanej potrawy. Ta wersja przepisu jest prosta i szybka. Sprawdzi się nie tylko podczas świąt, ale i jako codzienny obiad lub elegancka kolacja. Aby ją przygotować wystarczą: barszcz czerwony, przyprawy i owoce. Te ostatnie nie dominują swym smakiem nad burakami, ale wzmacniają ich aromat, stanowiąc jedynie uzupełnienie. O ile jabłek lepiej nie zastępować innymi składnikami, to gruszki z powodzeniem możesz zamienić na sok porzeczkowy, który sprawi, że zupa będzie nieco bardziej kwaśna, a przez to wyrazista. Tak przygotowany barszcz czerwony możesz podawać z uszkami, jajkiem, ziemniakami z wody czy jako dodatek do krokieta. Przed podaniem potrawy, przypraw ją majerankiem. Jeśli lubisz proste przepisy, to ten jest właśnie dla ciebie. Nie ma na co czekać – zaskocz bliskich, lub znajomych tym niecodziennym połączeniem barszczu czerwonego z owocami. Życzymy smacznego!