Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

heart
878 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

609 osób wydrukowało

Pobierz pdf

931 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 dekagramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

20 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szczypta

80 mililitrów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój wołowinę na plasterki. Czosnek i imbir zetrzyj. Mięso dopraw sosem sojowym, cukrem, czosnkiem i imbirem. Następnie odstaw wszystko na kwadrans.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 1

Krok 2

Sparz i pokrój makaron. Namocz grzyby, a następnie je posiekaj.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 2

Krok 3

Pokrój na małe kawałki marchew, paprykę, bambus i cebulę.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 3

Krok 4

Smaż mięso na dużym ogniu przez 3 minuty. Dodaj warzywa, grzyby i kontynuuj smażenie.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 4

Krok 5

Wlej pół szklanki wody, dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr i dalej duś potrawę przez kolejne kilka minut, dokładnie mieszając. Możesz udekorować potrawę posiekaną dymką. Podawaj gorące.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Eugenia Podgórska

    Eugenia Podgórska , 25.08.2019

    Wygląda super. Łatwe do przyrządzania, na pewno ugotuję.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrew Urbański

    Andrew Urbański , 17.02.2019

    Wietnamskie danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Gutowska

    Bożena Gutowska , 17.02.2019

    wołowina

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamskuBo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku

Planujesz podróż do któregoś z państw Dalekiego Wschodu? Jeśli tak, to przepis na wołowinę w warzywach po wietnamsku, czyli bo rau thap cam, będzie dla Ciebie jak strzał w dziesiątkę! Jeśli nie, to może okaże się, że Wietnam to ta część świata, którą zdecydowanie musisz odwiedzić.

Dla kogo?

Dla osoby, którą chcesz zabrać ze sobą w podróż życia. Ahoj, przygodo!

Na jaką okazję?

Wołowinę po wietnamsku zaserwuj wtedy, gdy czujesz, że potrzebujesz odmiany w swojej kuchni. Jeśli posmakuje Tobie i pozostałym domownikom, na pewno przyrządzisz ją jeszcze nieraz.

Czy wiesz, że?

Wołowina to najbardziej popularny rodzaj mięsa używanego w kuchni wietnamskiej. Drugi w kolejności jest drób w postaci kaczki.

Dla urozmaicenia:

Zamiast sosu sojowego równie dobrze użyć możesz sosu rybnego – częściej to właśnie ten drugi jest stosowany we flagowych, wietnamskich daniach, co odróżnia je od tych inspirowanych Chinami.