
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
4 łyżki
100 mililitrów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz marchewkę. Następnie dodaj mięso i smaż kilka minut.
Krok 2
Fix wymieszaj ze szklanką wody. Wlej do mięsa i duś na wolnym ogniu 10 minut.
Krok 3
Ugotowane ziemniaki podgrzej i wymieszaj ze śmietaną, 2 łyżkami margaryny i dopraw do smaku.
Krok 4
Ciasto francuskie pokrój na duże kwadraty i wyłóż nimi wgłębienia w formie do muffinów.
Krok 5
Następnie nałóż mięso i poprzykrywaj ziemniaczanym puree.
Krok 6
Wierzch każdej porcji posyp startym serem i nałóż odrobinę margaryny.
Krok 7
Formę piecz 25-30 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciasto francuskie z mięsem mielonym
Ciasto francuskie jest wykorzystywane zarówno do słodkich przekąsek, jak i wytrawnych dań. Jako drugie śniadanie lub podwieczorek świetnie sprawdzi się w połączeniu z mięsem mielonym. Żeby przyrządzić tę potrawę, zacznij od przygotowywania mięsa, np. wieprzowego. Na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i startą na tarce marchewkę. Dobrym sposobem jest także dodanie przeciśniętego przez praskę czosnku. Gdy cebula się zeszkli, dołóż mięso, po czym gotową przyprawę do wieprzowiny wymieszaj z odrobiną wody i wlej na patelnię. Tak doprawiony farsz duś na małym ogniu kilka minut. Teraz podgrzej ugotowane wcześniej ziemniaki, wymieszaj je ze śmietaną oraz margaryną i dopraw według uznania. Następnie pokrój ciasto francuskie na kwadraty i wyłóż nimi formę na muffiny. Na ciasto nałóż mięsny farsz i ziemniaki. Posyp wszystko startym żółtym serem, a na wierzch połóż odrobinę margaryny. Tak przygotowaną przekąskę włóż do nagrzanego piekarnika. Serwuj solo lub z dipami – sprawdzi się np. czosnkowy i paprykowy.