Krewetki z pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pietruszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
669 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

285 osób wydrukowało

Pobierz pdf

686 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

750 gramów

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pepperoni oczyść, usuń nasiona i drobno pokrój. Posiekaj czosnek.

Krewetki z pietruszką - Krok 1

Krok 2

100 mililitrów oliwy dobrze wymieszaj z jedną łyżką soku z cytryny.

Krewetki z pietruszką - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos sałatkowy koperkowo - ziołowy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krewetki z pietruszką - Krok 3

Krok 4

Dodaj krewetki i pozostałe składniki, wymieszaj i piecz wszystko w temperaturze 175 stopni przez 10 minut. Udekoruj pietruszką i podawaj na gorąco, na przykład z grzankami.

Krewetki z pietruszką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 25.01.2023

    Prostota najlepiej smakuje. Kilka przyprawa a krewetki smakują obłędnie. Marynata z sosu sałatkowego jest strzałem w dziesiątkę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Wójciński

    Sebastian Wójciński , 17.09.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grillowany bakłażan
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krewetki z pietruszkąKrewetki z pietruszką

Wśród hiszpańskich tapas, czyli drobnych przekąsek podawanych w barach, wielką popularnością cieszą się krewetki. To jedne z najbardziej znanych u nas owoców morza. Sprawdź przepis na krewetki tradycyjne i zobacz, jak łatwo je przyrządzić. Wybierz dowolny rodzaj krewetek. Szczególnie dobrze sprawdzą się dość duże, królewskie. Obierz je z pancerzy i niejadalnych części, a jeśli jest taka potrzeba – rozmroź. Na bardzo drobne kawałki pokrój paprykę pepperoni, którą zastąpisz papryką chili, świeżą albo w postaci suszonych płatków. Krewetki mają bardzo łagodny smak, więc doskonale będą komponowały się z ostrymi dodatkami. Wymieszaj paprykę i krewetki z sosem w stylu włoskim i zapiecz całość. Gotowe krewetki tradycyjne serwuj posypane zieloną pietruszką. Doskonale będą smakowały z grzankami, zwłaszcza z ciabatty albo bagietki. Zrobisz z nich również smaczną sałatkę albo dodatek do makaronu. Żeby urozmaicić smak krewetek, do ich przygotowania użyj także świeżego czosnku albo czosnkowej oliwy. Smacznego!