Chleb z krewetkami z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb z krewetkami z czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
230 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

204 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie łyżki oliwy rozgrzej na patelni, dodaj posiekany czosnek oraz pepperoni.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Krewetki posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Dołóż krewetki i smaż do momentu, kiedy zabarwią się na czerwono i będą gotowe. Pod koniec smażenia dodaj dla wzmocnienia smaku posiekane zioła.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej na patelni oliwę i włóż chleb, opiecz z dwóch stron. Ułóż na nim gotowe krewetki, skrop cytryną.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chleb z krewetkami z czosnkiemChleb z krewetkami z czosnkiem

Z czym kojarzy Ci się kuchnia hiszpańska? Czy są to wspaniałe owoce, warzywa, ryby, oliwa, owoce morza, a może przede wszystkim podejście do jedzenia? To w końcu w Hiszpanii narodził się zwyczaj podawania tapas. To drobne przekąski, warzywa, mini kanapki czy kawałki omletów, podawane w barach, w których ludzie spotykają się wieczorami. Spróbuj sam przygotować niektóre z nich, np. chleb z krewetkami i czosnkiem. To danie bardzo proste i pyszne. Wystarczy kilka składników dobrej jakości: krewetki, np. koktajlowe, pikantna kiełbasa pepperoni, czosnek oraz świeży wiejski chleb. Jeśli jest taka potrzeba, obierz krewetki. Podsmaż je z pepperoni i czosnkiem i dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz koperkiem i pietruszką, albo też innymi ziołami. Na talerzu ułóż kromki chleba i nałóż na nie krewetki. Skrop cytryną lub serwuj z cząstkami owoców. Chleb z owocami morza i czosnkiem to świetny sposób na przekąskę w trakcie dnia lub smaczną kolację. Przekonaj się, inspirując się naszym sprawdzonym przepisem!