Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

null

2 opakowania

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

null

0.12 litra

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj ziemniaki a następnie owiń folią aluminiową. Piecz w rozgrzanym piekarniku (225 stopni) przez godziny.

Krok 2

W tym czasie przygotuj sos, jogurt dokładnie wymieszaj ze śmietaną, dodaj pokrojoną drobno pietruszkę i koperek. Przypraw solą, pieprzem i pieprzem Cayenne. Odstaw aby składniki mogły się połączyć.

Krok 3

Filety śledziowe i paprykę pokrój w cienkie paseczki, wymieszaj z pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Krok 4

Upieczone ziemniaki natnij na środku głęboko i wypełnij farszem śledziowo -paprykowym.

Krok 5

Ułóż na półmisku z liśćmi pietruszki do dekoracji.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej