Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

null

null

1 szklanka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na porcję, oprósz solą i pieprzem, wstaw do lodówki.

Krok 2

Obrane ziemniaki pokrój w plastry i obgotuj w osolonej wodzie przez kilka minut.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż rybę, posyp szałwią i ułóż na tym plastry ziemniaków.

Krok 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 30 minut. Po 15 minutach zalej śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jajka faszerowane guacamole
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej