Zapiekanka z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

null

null

5 sztuk

250 gramów

2 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki i 2 jajek wyrób ciasto, rozwałkuj i pokrój na małe kwadraty i ugotuj je w osolonej wodzie.

Krok 2

Grzyby drobno pokrój i podsmaż na tłuszczu z cebulą.

Krok 3

Do śmietany dodaj 3 jajka i przypraw.

Krok 4

Grzyby wymieszaj z ugotowanym ciastem i sosem i przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i bułka tartą.

Krok 5

Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej