Sałatka ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ogórkowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki bardzo dokładnie szorujemy, ale nie obieramy. Szatkujemy je w cienkie plasterki i przekładamy do miski.

Krok 2

Dodajemy poszatkowaną drobno cebulę.

Krok 3

Przygotujemy sos sałatkowy zgodnie z przepisem. Dodajemy do niego ocet i cukier. Dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki.

Krok 4

Całość mieszamy i chłodzimy w lodówce kilka godzin.

Krok 5

Przed podaniem ponownie mieszamy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej