
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie umyj ogórka, następnie pokrój go w cienkie plastry. Umyj rzodkiewki, usuń z nich liście i ogonki, po czym pokrój w niezbyt cienkie plastry. Dodaj do ogórka.
Krok 2
Osącz czarne oliwki z zalewy i połącz z ogórkiem oraz rzodkiewkami.
Krok 3
Rozkrusz ser feta i posyp nim całość.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Polej sałatkę gotowym sosem i delikatnie wymieszaj. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami
Szukasz inspiracji na dodatek do dania głównego lub łatwą w przygotowaniu przekąskę? Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami to propozycja właśnie dla Ciebie. Możesz zabrać ją ze sobą do pracy lub szkoły. Umyj dokładnie warzywa, obierz i pokrój w plastry. Pamiętaj, by wcześniej osuszyć je na sitku, pozbywając się nadmiaru wody. Oprócz wymienionych w przepisie warzyw dodaj pokrojoną w dużą kostkę kapustę pekińską, rukolę oraz kilka pomidorków koktajlowych, a sałatka będzie jeszcze smaczniejsza. Wsyp garść czarnych oliwek, dodając także ser feta – dzięki niemu danie zyska intensywniejszy smak. Jeśli jednak chcesz by było nieco łagodniejsze, ten ostatni zastąpisz małą mozzarellą lub pokrojonym w drobną kostkę półtłustym twarogiem. Wsyp również nieco podprażonych pestek słonecznika lub płatków migdałów oraz sezam. Pamiętaj, by składniki ostygły przed dodaniem do sałatki. Całość polej ziołowo-koperkowym lub musztardowo-miodowym sosem. Zainspiruj się tym przepisem na wiosenną sałatkę z czarnymi oliwkami. Smacznego!