
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
15 dekagramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj papryki, osusz, oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski. Przełóż do miski, po czym wymieszaj.
Krok 2
Opłucz dymkę ze szczypiorkiem zimną wodą, osusz i drobno posiekaj. Posyp nią pokrojone papryki.
Krok 3
Pokrój fetę w kostkę fetę, ułóż ją na wierzchu wraz z ciemnymi oliwkami.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
Polej sałatkę gotowym sosem, po czym odstaw na kilka minut w chłodne miejsce. Serwuj ją do dań mięsnych lub kanapek z wędliną na ciemnym pieczywie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej