Inspiracja jesienna z pomarańczą i grzankami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
null
null
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 pęczka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę i cykorie poszatkuj odrzucając głąby.
Krok 2
Pomarańczę obierz, spomiędzy przezroczystych błonek wytnij fileciki miąższu a z resztek miąższu na błonkach wyciśnij sok.
Krok 3
Wymieszaj go z jogurtem i majonezem. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Natkę posiekaj , część listków odłóż do dekoracji.
Krok 5
Jabłka pokrój w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 6
Przygotowane składniki przełóż do salaterki i polej sosem.
Krok 7
Chleb pokrój w kostkę i zrumień na maśle, grzankami posyp sałatkę . Udekoruj odłożonymi listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej