Sałatka surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka surimi

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy pokrusz ,zalej gorącą wodą i odstaw na 5 minut. Odcedź i odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Paluszki krabowe rozmroź , osusz i pokrój w kawałki.

Krok 3

Ogórek obierz i pokrój w kostkę. Koper posiekaj.

Krok 4

Makaron ryżowy przełóż do salaterki , dodaj paluszki krabowe, odsączoną kukurydzę, ogórka oraz koperek i wymieszaj.

Krok 5

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.

Krok 6

Polej sałatkę sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej