
Składniki
6 sztuk
2 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.

Krok 4
W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki.

Krok 5
Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu.

Krok 6
Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Śledzie pod pierzynką
Chętnie sięgamy po śledzie zarówno na co dzień, jak i podczas ważnych okazji. To z nimi witamy Nowy Rok, a także przeżywamy najważniejsze święta. Śledzie na polskich stołach królują już od lat! Jeśli szukasz inspiracji, jak przygotować je w zupełnie nowej odsłonie, to sięgnij po przepis na śledzie pod pierzynką! Raz, dwa, trzy i pyszne danie gotowe!
Dla kogo?
Dla miłośników tradycyjnej kuchni, a także dla wszystkich osób, które zwracają uwagę na warstwę estetyczną dania.
Na jaką okazję?
Śledzie pod pierzynką świetnie sprawdzą się w roli przystawki. Pokrojone na kawałki, umieszczone w półmisku z dodatkiem gotowanych warzyw, a następnie polane sosem majonezowym z dodatkiem świeżo startego sera. Jedno jest pewnie – nikt się im nie oprze!
Czy wiesz, że?
Połowy śledzia odbywają się już od średniowiecza i stanowią jeden z ważniejszych gatunków występujących w Bałtyku.
Dla urozmaicenia:
Śledzie możesz udekorować gałązką koperku lub natką zielonej pietruszki.