
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy.

Krok 2
Pokrój koper na kawałki.

Krok 3
Polej koper sosem sałatkowym. Przełóż na talerz i skrop sokiem z cytryny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Surówka z kopru włoskiego do obiadu
Przepis na obiad idealny? Odpowiednio przyrządzony, ulubiony rodzaj mięsa, dawka węglowodanów w postaci kaszy, makaronu lub ziemniaków, a do tego tradycyjna „kropka nad i”, czyli surówka! Ta z kopru włoskiego świetnie podbije smak całego obiadowego zestawu.
Dla kogo?
Surówka z pewnością zasmakuje osobom, które pamiętają tego rodzaju smaki z rodzinnego domu. To również apetyczna propozycja dla każdego, kto lubi klasyczne połączenia i nie wyobraża sobie obiadu bez dodatku w postaci warzyw.
Na jaką okazję?
Już sama nazwa wskazuje, na jaką okazję taka potrawa nada się najlepiej. Po co więc szukać dalej? Surówka z kopru włoskiego to doskonałe uzupełnienie obiadu!
Czy wiesz, że?
Koper włoski uprawiany jest od wieków w wielu miejscach na świecie. Jego owoce mają słodkawy, ale też nieco pikantny smak – najczęściej używane są zaś w postaci aromatycznej przyprawy.
Dla urozmaicenia
Surówkę z kopru włoskiego możesz przygotować wcześniej na kilka dni. Odpowiednio przechowywana w lodówce nie straci swoich walorów smakowych.