Sałatka z pieczonej dyni z kaszą kuskus
łatwe
162 osoby zapisały

Składniki
6 łyżek
6 łyżek
100 gramów
1 opakowanie
200 gramów
150 gramów
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój w grubą kostkę, skrop oliwą i upiecz w piekarniku do miękkości.
Krok 2
Kaszę kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
Krok 3
Zawartość opakowań Knorr rozmieszaj z wodą i oliwą.
Krok 4
W salaterce umieść gotowy kuskus, następnie ułóż upieczoną dynię, liście rukoli oraz pokruszony ser feta. Całość polej przygotowanym sosem i posyp pestkami słonecznika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej