Sałatka ziemniaczana na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 gramów

6 plastrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę, koperek i szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Ugotuj ziemniaki w posolonej wodzie. Gotuj do momentu kiedy będą miękkie, następnie odcedź i wysyp na talerz by wyschły.

Krok 3

Wymieszaj ziemniaki z jajkami, dymką, ogórkami i boczkiem. Dopraw dla smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki dressingu razem. Dodaj do sałatki tyle dressingu by pokrył on wszystkie składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron z sosem a'la leczo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej