
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
12 sztuk
1 łyżka
300 gramów
4 łyżki
10 sztuk
1 opakowanie
300 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty dokładnie umyj i porwij na mniejsze listki. Pomidorki cherry pokrój w ćwiartki, a oliwki na połówki.

Krok 2
Jajka gotuj na twardo przez około 8 minut. Makaron ugotuj do miękkości.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i dwiema łyżkami wody.

Krok 4
Połącz makaron z sosem sałatkowym, pomidorkami, oliwkami, kaparami i sałatą. Sałatkę podawaj udekorowaną cząstkami jajka oraz kiełkami. Możesz dodać również anchois.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pyszna sałatka francuska
Sałatka francuska to łatwa w przygotowaniu, ale wykwintna potrawa. Tworzą ją same pyszne składniki! Makaron, pomidory, oliwki i jajko. Kluczową rolę odgrywa jednak sos francuski, zbliżony smakiem do popularnego dressingu winegret. Dodatkiem, który nadaje sałatce chrupkości są kiełki. Możesz wykorzystać tu zarówno kiełki rzodkiewki, brokułu, lucerny, jak i fasoli mung. Do sałatki najlepiej użyć makaronu świderki, ale równie dobrze możesz zastąpić go ryżem lub grzankami czosnkowymi. Zamiast miksu sałat możesz postawić na jeden ulubiony gatunek, na przykład na sałatę lodową, masłową lub rzymską. Sałatka będzie się pięknie prezentować, jeżeli dodasz do niej trzy rodzaje pomidorków koktajlowych – klasyczne czerwone, pomarańczowe oraz zielone. Na romantyczną kolację podaj ją z lampką białego wina.