
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyć. Pokroić w plastry.
Krok 2
Cebulę obrać. Cienko pokroić.
Krok 3
Papryczkę chili przekroić wzdłuż na pół, dokładnie usunąć nasiona, umyć pod bieżącą wodą. Pokroić w paseczki.
Krok 4
Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w plastry.
Krok 5
Układać na talerzu na przemian pomidory, ser i paseczki papryczki chili.
Krok 6
Posypać cebulą i udekorować listkami kolendry.
Krok 7
Posypać świeżo mielonym pieprzem.
Krok 8
Sos sałatkowy Knorr przygotować według przepisu na opakowaniu a następnie skropić nim sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej