Jaja z łososiem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja z łososiem i oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 plastry

null szczypt

2 łyżki

null szczypt

null szczypt

0.5 sztuki

12 sztuk

1 pęczek

1 pęczek

null szczypt

12 sztuk

12 sztuk

4 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo obierz i przekrój wzdłuż na połowy.

Krok 2

Listki cykorii umyj i osusz. 12 z nich cienko posmaruj majonezem. Na każdym posmarowanym listku połóż połówkę jaja.

Krok 3

W żółtka wciśnij po oliwce.

Krok 4

Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Krok 5

Jajka z oliwkami posyp papryką i szczypiorkiem. Udekoruj pozostałymi listkami cykorii.

Krok 6

Plastry łososia przekrój na połowy, po czym owiń nimi pozostałe połówki jaj w taki sposób, aby częściowo było je widać.

Krok 7

Majonez wymieszaj ze śmietaną. Przypraw ziołami, solą i pieprzem.

Krok 8

Na łososiu połóż po łyżce sosu i po małej gałązce kopru. Udekoruj kawałkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja z łososiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej