SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

5 szczypt

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dobrze umyć i osuszyć. Przyprawę do kurczaka oraz pietruszkę wymieszać z kilka łyżkami oliwy. Natrzeć marynatą piersi i odstawić w miseczce na ok 1 godzinę. Po upływie tego czasu piersi wrzucic na grilla. Lekko przyrumienić ( ok 7 minut z każdej strony ) .Wystudzić, pokroić w paseczki.

Krok 2

Na talerzu rozsypujemy roszponkę i rukolę. Układamy kolejno pokrojonego w paski melona i mango oraz kurczaka.

Krok 3

Jogurt naturalny i miód mieszamy ze sobą, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy na ok. 5 minut. Polewamy równomiernie sałatkę. Podajemy udekorowane połowkami pomidorków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej