Makaron z sosem a'la leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem a'la leczo

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

250 gramów

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mortadelę kroimy w kostkę i lekko przesmażamy.

Krok 2

Paprykę i cukinię kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę siekamy drobno.Do warzyw dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Krok 3

Przygotowujemy leczo zgodnie z instrukcją na opakowaniu fixu.

Krok 4

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i hartujemy.

Krok 5

Podajemy makaron polewając go przygotowanym sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron z grzybami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej