
Składniki
280 gramów
24 gramy
120 gramów
80 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente
Krok 2
Posiekany czosnek wymieszaj z bazylią, śmietaną i startym serem
Krok 3
Wszystkie składniki połącz z makaronem i gotuj na wolnym ogniu 4-5 minut, cały czas mieszają
Krok 4
Posyp rozdrobnionymi orzechami
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej