
Składniki
1 opakowanie
300 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 pęczek
400 mililitrów
400 mililitrów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jasną część cebulki dymki pokrój w kostkę. Podobnie pokrój boczek. Kurczaka w większą kostkę o boku 1 cm.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę oraz boczek. Gdy będą rumiane, dodaj również kurczaka.
Krok 3
Następnie wlej wodę, śmietankę i dodaj Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w wodzie. Gdy będzie gotowy, odcedź go i natychmiast przełóż do sosu.
Krok 5
Całość gotuj jeszcze kilka minut.
Krok 6
Szczypiorek posiekaj. Gotowy makaron podawaj posypany posiekanym szczypiorkiem z dymki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z kurczakiem i boczkiem
Makaron doskonale komponuje się z kremowymi, gęstymi sosami, zarówno w wersji mięsnej, jak i warzywnej. Przygotowany z kurczakiem oraz boczkiem z dodatkiem cebuli dymki i śmietany sprawdzi się jako smaczny, prosty obiad. To danie, które przypomina nieco spaghetti carbonara. Jego przyrządzanie rozpocznij od podsmażenia cebuli i boczku, a następnie dodaj do nich pokrojonego kurczaka. Smażenie wydobędzie smak mięsa i doda mu wyrazistości. Duszone następnie w sosie przygotowanym ze śmietany oraz przypraw stanie się soczyste i bardzo delikatne. Tak przyrządzonego kurczaka podawaj z makaronem cellentani (skręcona rurka). Ugotuj go al dente, a kiedy będzie gotowy, dołącz do sosu z mięsem i duś jeszcze przez chwilę. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem. Możesz go też zastąpić płatkami parmezanu lub startym żółtym serem. Potrawa będzie wyśmienita, jeśli dodasz do niej zielony groszek albo pieczarki. Makaron z kurczakiem i boczkiem serwuj z ziołowymi grzankami lub roszponką z oliwą i czosnkiem. Koniecznie wypróbuj ten przepis.