Świderki po góralsku z boczkiem i oscypkiem
łatwe
80 osób zapisało

Składniki
200 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
0.5 pęczka
5 łyżek
120 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekany czosnek oraz cebulę.

Krok 3
Po chwili dodaj boczek pokrojony w paski.

Krok 4
Kiedy całość się zarumieni, wlej śmietanę i fix Knorr.

Krok 5
Do sosu dodaj makaron, majeranek i posiekaną natkę pietruszki. Całość gotuj kilka minut, aż wszystkie składniki się połączą. Tuż przed podaniem posyp sporą ilością startego oscypka.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Świderki po góralsku z boczkiem i oscypkiem
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.