
Składniki
300 gramów
100 mililitrów
1 łyżka
20 gramów
100 gramów
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na paski o długości 5 centymetrów. Mięso ułóż w misce, dodaj przyprawę Knorr, roztrzepane białko i mąkę tak, aby każdy pasek był nią pokryty i wymieszaj.

Krok 2
Paprykę pokrój w paski o długości 5 centymetrów.

Krok 3
Na gorącym oleju podsmaż mięso i wyjmij je. Wrzuć paprykę i smaż przez minutę, następnie dodaj do niej mięso i wino. Wszystko zagotuj przez chwilę. Podawaj na ciepło z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej