Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 mililitrów

1 łyżka

20 gramów

100 gramów

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na paski o długości 5 centymetrów. Mięso ułóż w misce, dodaj przyprawę Knorr, roztrzepane białko i mąkę tak, aby każdy pasek był nią pokryty i wymieszaj.

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w paski o długości 5 centymetrów.

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - Krok 2

Krok 3

Na gorącym oleju podsmaż mięso i wyjmij je. Wrzuć paprykę i smaż przez minutę, następnie dodaj do niej mięso i wino. Wszystko zagotuj przez chwilę. Podawaj na ciepło z ryżem.

Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paseczki wieprzowiny z zieloną paprykąPaseczki wieprzowiny z zieloną papryką

Schab pokrój na paski o długości 5 centymetrów. Mięso ułóż w misce, dodaj przyprawę Knorr, roztrzepane białko i mąkę tak, aby każdy pasek był nią pokryty i wymieszaj.